Börja i menyn...

» Startsida
» Vad är nätdating
» Skriv en bra profil
» Säkerhetstips
» Sök och hitta partner
» Datingsidor

» Tipsa dina vänner
» Lägg till i favoriter!

» Länkar
» Cookies
» Om oss
» Sitemap
 
Vad är nätdating?

Nätdating (eller online dating) är vad vi skulle vilja kalla för den nya mötesplatsen. På internet kan i princip alla leta och hitta en partner. Oavsett om du bara är ute efter att få prata lite, eller om du vill slå dig ner med din själsfrände, är nätdating ett mycket bra alternativ till konventionell dating.

 
Internetdating är ett fenomen som först uppstod i USA i slutet av 1990-talet, i den första s.k. "dot-com-boomen". Inom kort började det komma fram massvis av nya datingsiter och fenomenet spred sig snabbt över i princip hela världen.

År 2000 kom då den digitala datingen till Sverige, i och med lanseringen av Spray Date - Sveriges första riktiga datesajt.

Sen dess har datesidorna fortsatt att öka räknat till antalet medlemmar, både i Sverige och övriga världen, och faktum är att onlinedating omsatte över 500 miljoner dollar år 2005 i USA.

Exakt hur mycket onlinedatingen omsätter i Sverige finns det tyvärr inte några officiella siffror på i dagsläget, men en gissning på några miljoner kronor är knappast en underdrift. 

Men, vilka konkreta fördelar finns egentligen med att data (daeta, datea, dejta) på webben jämfört med att t.ex. "ragga" i en bar, på en strand, i ett bibliotek eller varför inte ringa till en telefonmötesplats?
Nedan har vi listat en bunt fördelar som vi kunde komma på!

 • Fler människor på en och samma plats gör det lättare att hitta rätt
  På en enda datingsajt kan det finnas hundra tusentals medlemmar. Detta ökar ju, teoretiskt sett, dina chanser att träffa en person vars personlighet liknar din egen.
   

 • Tidsbesparande
  Med onlinedating slipper du "ödla" tid på att bara leta runt på måfå, som man ofta gör i en till exempel en bar. Du kan dessutom göra det precis när du själv vill, för om man nu ska vara helt ärlig - vem vill åka till en bar kl 8 på morgonen?
   

 • Utseendet kommer i andra hand (oftast)
  Då du letar partner på nätet, början man oftast genom att söka på personligheten och inte ett foto. Detta förenklar för båda parter. Och vem kan egentligen neka till att skönheten kommer från insidan?
   

 • Stärker självförtroendet
  Säg att du är på en restaurang, där ser du en snygg man/kvinna och närmar dig honom/henne. Du blir direkt "nobbad". Sådant är aldrig bra för självförtroendet, av många naturliga skäl. Men på nätet, där kommer du i princip bara i kontakt med folk som faktiskt är intresserade av dig. Du kommer antagligen att få många kommentarer och många kommer att finna dig intressant!
   

 • Inga geografiska begränsningar
  På de flesta datingsiter kan du hitta folk från olika städer, olika län, ja - till och med olika länder.
   

 • Roligt!
  Nätdating är helt enkelt roligare än vanlig dating då man väl provat det!

Har du några förslag på andra fördelar som vi missat, eller har du kanske träffat någon på nätet? Hör gärna av dig till oss så kan du komma med på sidan.

Klicka här för att gå till vårt arkiv över recenserade datingsidor!
 

Läs allt om onlinedating, att datea på nätet och hitta bra datingsidor på Dateguiden.nu. Läs mer om dating på Allt Om Dejting och Snuffisportalen Dejting.

Vill du annonsera på den här sidan? Klicka här!

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2007