Börja i menyn...

» Startsida
» Vad är nätdating
» Skriv en bra profil
» Säkerhetstips
» Sök och hitta partner
» Datingsidor

» Tipsa dina vänner
» Lägg till i favoriter!

» Länkar
» Cookies
» Om oss
» Sitemap
 
Säkerhetstips

Här har vi listat några viktiga säkerhetstips för nätdating (onlinedating) som alltid är viktiga att hålla i bakhuvudet då man besöker en datingsite!

 • Folk kan ljuga
  Tänk på att det är ganska lätt att ljuga om sig själv på nätet. Tyvärr är det en del människor som lägger upp fejkade bilder, anger felaktig information eller helt enkelt bara ljuger i sin beskrivning. Om något verkar lite skumt - var lite misstänksam.
   
 • Ge inte ut viktig privat information
  Det är viktigt att inte dela med sig av privat information till alla. Att t.ex. skriva fullständigt namn, ens hemadress eller telefonnummer i sin profil (som är tillgänglig för alla medlemmar) är inte rekommenderat. Man kan t.ex. slå upp ett telefonnummer på Eniro och på så sätt hitta hemadress och liknande.
   
 • Ge inte ut din e-postadress för tidigt
  De flesta sidor har interna meddelandesystem - använd dem istället om du precis har börjat skriva till någon på datingsidan!

 

En kärleksgåva

Andra viktiga punkter att tänka på är att inte stämma träff på en privat plats tidigt i relationen. Vid den första träffen, rekommenderar vi alltid att ni väljer en offentlig plats såsom ett café, en bio eller en restaurang. Då är det enkelt att lämna personen om han/hon skulle visa sig vara någon annan än den uppgett sig för att vara.

Ett annat tips är att ställa lite kontrollfrågor på datesidan. Till exempel så kan du upprepa samma fråga med några dagars mellanrum för att se om du får samma svar. En lögn brukar oftast vara betydligt svårare att komma ihåg än verkligheten...

Möjligheten att göra en upplysning på en person, t.ex. att kolla inkomst, adress, skulder osv finns idag på många olika sidor på nätet. Från och med i år får dock personen ett meddelande att du gjort en upplysning, så meddela alltid personen först.

Men framför allt, kom ihåg att nästan alla på datingsiterna är seriösa! Oftast finns det absolut ingen anledning till att oroa sig!


Klicka här för att gå till vårt arkiv över recenserade datingsidor.  

 

Läs allt om onlinedating, att datea på nätet och hitta bra datingsidor på Dateguiden.nu. Läs mer om dating på Allt Om Dejting och Snuffisportalen Dejting.

Vill du annonsera på den här sidan? Klicka här!

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2007